Huldigingen voetbalclubs

De Champions League finale van crowd management

Het is alweer een tijdje geleden, maar het was een huzarenstukje crowd management: de huldiging van Feyenoord. De supporters kwamen met 150.000 man tegelijk naar de Coolsingel en het Hofplein om daar hun club te huldigen.

Wij waren verantwoordelijk voor het Crowd Communication Systeem. De livefeed (televisie) en de crowd management mededelingen (politie) liepen via ons Integrated Crowd Communication System. Met een uitgebreid glasvezel netwerk en een DVB-T2 zender als back-up werd niets aan het toeval overgelaten.

Het crowd management van de huldiging werd internationaal alom geprezen.

Anderhalve week later volgde de Europa League Finale van AJAX op het Museumplein. De bezoekers keken op grote ledschermen naar de wedstrijd. Hier mocht natuurlijk niets mis gaan!
Wij kregen een speciale feed vanuit Stockholm. Wanneer deze zou wegvallen konden we overschakelen naar 2 back-up signalen. De 10 ledschermen werden afzonderlijk door ons aangestuurd. Hierdoor konden we per vak de bezoekers instrueren.

Andere voetbalclubs als FC Twente en De Graafschap hebben onze expertise ook gebruikt voor de huldigingen van hun clubs.

Foto's van Huldigingen voetbalclubs

Case details

  • Diverse HIKERS
  • Riedel glasnetwerk
  • DVB-T2 zender (back-up)
  • Regiewagen
  • Crowd communication software

Meer informatie over crowd communication?

cases

Vergelijkbare cases

referenties

Wij werken onder andere in opdracht van